X. Gömör Tornai Népművészeti találkozó Tornabarakonyban

tornabarakony2017007Alapítványunk 2017. augusztus 4-én és 5-én rendezi meg X. fesztiválprogramját. 2008 óta minden nyáron, kezdetben a Gömör-Tornai Fesztivál keretében, majd 2011-től önállóan, Gömör-Tornai Népművészeti Találkozó néven szervezünk hagyományőrző programokat. Szeretnénk, ha tizedik rendezvényünk emlékezetes lenne, ennek érdekében nagy erőkkel folyik az egyeztetés a leendő fellépőkkel és közreműködőkkel.

Augusztus 4-én este a Bódvaszilasi Színjátszó Kör (BOSZI) mutatja be Illyés Gyula: Tűvé-tevők című parasztkomédiáját. A főszereplő Gazdánénak fösvénysége már-már molière-i méreteket ölt.

A falusi paraszti környezetben játszódó bohózatot, amelyben az író a falu társadalmának rétegződését reprezentáló, a népi irodalomban gyakran felbukkanó konfliktust, a gazdag legényhez kényszerített, de a szegény legényhez húzó lány drámáját is belekomponálja.

Augusztus 5-én meseszínház, kézműves foglalkozások, néptáncok, népdalok és népzenei produkciók bemutatása, helyi termékek vására; kiállítások, táncház szerepelnek a programban. Fellépnek a térség legjobb amatőr csoportjai határon innen és túlról, és lesznek meglepetésvendégek is.

Minden érdeklődőt szeretettel várnak!
A meghívó megtekinthető itt

helyitermek2

htskk logo

gtnylogo

allamkincstar

naturama

 

                                                                       uszt 2020 logo   EU zaszlo RGB   mva logo   leader