III. Gőzgombóc Fesztivál, Szuhafő 2018.06.23.
I. Császtai Terepfutás és Mountain Bike Verseny 2018. június 23.
VII. Boldvai Aludttej Fesztivál 2018. június 30.
PÁLYÁZÓK FIGYELEM! Társadalmi innováció konzultációs időpontok!

X. Gömör Tornai Népművészeti találkozó Tornabarakonyban

tornabarakony2017007Alapítványunk 2017. augusztus 4-én és 5-én rendezi meg X. fesztiválprogramját. 2008 óta minden nyáron, kezdetben a Gömör-Tornai Fesztivál keretében, majd 2011-től önállóan, Gömör-Tornai Népművészeti Találkozó néven szervezünk hagyományőrző programokat. Szeretnénk, ha tizedik rendezvényünk emlékezetes lenne, ennek érdekében nagy erőkkel folyik az egyeztetés a leendő fellépőkkel és közreműködőkkel.

Augusztus 4-én este a Bódvaszilasi Színjátszó Kör (BOSZI) mutatja be Illyés Gyula: Tűvé-tevők című parasztkomédiáját. A főszereplő Gazdánénak fösvénysége már-már molière-i méreteket ölt.

A falusi paraszti környezetben játszódó bohózatot, amelyben az író a falu társadalmának rétegződését reprezentáló, a népi irodalomban gyakran felbukkanó konfliktust, a gazdag legényhez kényszerített, de a szegény legényhez húzó lány drámáját is belekomponálja.

Augusztus 5-én meseszínház, kézműves foglalkozások, néptáncok, népdalok és népzenei produkciók bemutatása, helyi termékek vására; kiállítások, táncház szerepelnek a programban. Fellépnek a térség legjobb amatőr csoportjai határon innen és túlról, és lesznek meglepetésvendégek is.

Minden érdeklődőt szeretettel várnak!
A meghívó megtekinthető itt

helyitermek2

htskk logo

gtnylogo

allamkincstar

naturama

 

                                                                       uszt 2020 logo   EU zaszlo RGB   mva logo   leader