III. Gőzgombóc Fesztivál, Szuhafő 2018.06.23.
I. Császtai Terepfutás és Mountain Bike Verseny 2018. június 23.
VII. Boldvai Aludttej Fesztivál 2018. június 30.
PÁLYÁZÓK FIGYELEM! Társadalmi innováció konzultációs időpontok!

X. Vármentő Hét

Időpont: 2017. július 31 - augusztus 5.

Ez az a hét, amely során kutathatjuk a falakat borító sűrű omladékot, leáshatunk a pincékbe, feltárhatjuk a vár udvarait. Évről évre újabb tudással gazdagodhatunk Szádvár egykori képéről, rejtélyes múltjáról, életéről és pusztulásáról.


x varmento het


Az idei ásatáson a Nemzeti Várprogram előkészítését kezdhetjük el, illetve a tavalyi kutatásokat folytatnánk a belső vár területén, s lehetőség szerint a vár egykori kápolnájában is árkot nyitunk.

A feltárás a vár területén hétfőtől szombatig 8:00 - 15:30-ig tart. Hétfőn természetesen érkezési sorrendben lehet az ásatáshoz csatlakozni. Az utolsó kutatási nap a péntek, a szombati napon kerül sor az árkok visszatöltésére, és a terep rendezésére. Kérjük, ha teheted, maradj velünk szombaton is, hogy minél hatékonyabban rendbe tudjuk tenni a várat a következő ásatásig.

Tízórai szünetet tartunk délelőtt 10.00-kor (15 perc), ebéd 12.00-12.30-ig, a hőségszünet 14.00-14.15-ig tart. Az eredményes és színvonalas munka érdekében kérjük ezen időpontok betartását.

Sajnos, csak korlátozott számban vannak szerszámaink, ezért kérjük, hogy lehetőség szerint hozz magaddal a köves omladékban való kutatásra alkalmas eszközöket. Elsősorban ezeket tudjuk jól használni:

· munkáskesztyű
· ásó, lapát, csákány, kapa
· reszelő
· feszítővas
· balta, metszőolló, ágvágó
· erősebb spakli, szenes vagy kerti kislapát
· egyenes élű horoló, kaparó
· ecset, kisebb méretű cirokseprű
· fémrács vagy földrosta

Kérünk mindenkit, hogy ebédre a várban elfogyasztható szendvicsről, megfelelő mennyiségű ivóvízről, kalapról, kendőről gondoskodjon magának.

A Vármentő héten bázisunk a Szögligettől északra található Szalamandra házban lesz. A szállás mellé minden ott töltött vendégéjszakához vacsorát és reggelit biztosítunk. Ennek költsége 3820 Ft/fő/éj. Fontos, hogy ezt az összeget pályázati források felhasználásával csökkenteni fogjuk majd, de a támogatás mértékét csak a jelentkezések lezárása után tudjuk pontosítani.

Ezen kívül az ebédet a várban egyénileg kell megoldani, de a hozzávalókat a Szalamandra ház konyhájában a hűtőkbe pakolhatjuk.

A szállást reményeink szerint már július 30 -án vasárnap este minél többen igénybe veszitek, mert vidám szalonnasütéssel várunk benneteket. A vasárnapi szállás költsége 2820 Ft/fő, mivel vasárnapi vacsorát még nem szervezünk, de hétfői reggelit már igen.

Kérem, hogy jelentkezéseteket legkésőbb 2017. július 15-ig küldjétek el a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. email címre!

A jelentkezésben kérjük megjelölni, hogy mely napokra igényeltek szállást / étkezést.

A visszajelzés nem csak a szállások, hanem az ásatáson dolgozók létszáma miatt is fontos, így kérjük azok visszajelzését is, akik nem kívánják igénybe venni a szálláslehetőséget,csak dolgozni jönnének!

A költségek 30%-át előre kérjük átutalással befizetni, ennek határideje 2017. július 22.

Név: Szádvárért Baráti Kör
Számlaszám: OTP 11734152-20030982
Közlemény: "Vármentés" + kérjük, a neveteket írjátok be (nem mindig egyezik a számla tulajdonossal)

Szeretettel várunk mindenkit, hisz ne feledd, tiéd a vár!

Szádvár rád vár!

helyitermek2

htskk logo

gtnylogo

allamkincstar

naturama

 

                                                                       uszt 2020 logo   EU zaszlo RGB   mva logo   leader