Fórumok, Rendezvények

Szakmai Fórum a LEADER felhívásokról!

leader
A Borsod-Torna- Gömör Egyesület 2017. szeptember 2-án 10:00 órától szakmai fórumot rendez a Helyi Fejlesztési Stratégia intézkedéseinek ismertetésével kapcsolatosan.

Helyszín: 3759 Aggtelek, Baradla- barlang előtti tér

Minden érdeklődőt szeretettel várunk!

A meghívó letölthető itt

Pályázni szeretnék, de hogyan?!

forum2A Borsod-Torna- Gömör Egyesület 2017. június 26-án 13.00 órától szakmai fórumot rendez a 2014-2020 tervezési időszakban megjelenő pályázatok benyújtásának módjával, legfontosabb tudnivalóival kapcsolatosan.

Helyszín: Edelény, Művelődési Központ (3780 Edelény, Borsodi út 9. sz)

Minden érdeklődőt szeretettel várunk!

A meghívó letölthető itt

Derenk – 300 év Tudományos-ismeretterjesztő konferencia Lengyelországban

Derenk2017. június 09-én került megrendezésre a lengyelországi Bialka Tatrzanska településen a Derenk elmúlt 300 évének történelmével kapcsolatos tudományos-ismeretterjesztő konferencia.

Háromszáz évvel ezelőtt a tátraaljai – szepességi határvidékről a górál szegénységből sokan elvándoroltak Magyarországra a jobb élet reményében. A Borsod-Torna-Gömör Egyesület területén levő Derenken telepedtek le.

A II. világháború idején Horthy Miklós kormányzó összefüggő vadászterületet kívánt itt kialakítani. 1943-ban kezdetét vette a helyi lakosság életterének újbóli megváltoztatása.

Bővebben...

"A jövőre hangolva" A Borsod-Torna-Gömör Egyesület 2017. május 31-én Közgyűlést rendezett

170531A Borsod-Torna-Gömör Egyesület 2017. május 31-én rendezte meg az éves Közgyűlését, melyen több fontos napirendi pont került megtárgyalásra. Többek között a Közgyűlés a 2016. évi pénzügyi beszámolót, mérlegét, könyvvizsgálói jelentését és szakmai beszámolóját fogadta el, valamint a Borsod-Torna-Gömör Egyesület közgyűlése elfogadta a Helyi Fejlesztési Stratégia 7.2; 8.1 és a 9. számú pontjainak a determináció miatt szükséges módosításait, mely ide kattintva megtekinthető.

A Közgyűlés elfogadta a Helyi Bíráló Bizottság Ügyrendjét és megválasztotta a Helyi Bíráló Bizottság tagjait azzal a feltétellel, hogy mandátumuk az Irányító Hatóság általi jóváhagyás után lép hatályba.

A Közgyűlés további anyagai megtalálhatóak a www.btge.hu oldalon.

VI. Boldvai Aludttej Fesztivál

aludttej2017
2017. július 1-én immár VI. alkalommal rendezik meg Boldván az Aludttej Fesztivált. Szlogenünk: „Tetejével, mint Boldván az aludttejet” avagy ki mit tud főzni a legjobban.

Bővebb információ megtekinthető itt:

helyitermek2

htskk logo

gtnylogo

allamkincstar

naturama