Csatlakozzon Ön is a Védjegytulajdonosok táborához!
Csatlakozzon Ön is a Védjegytulajdonosok táborához!

Közösségerősítő rendezvény a szendrőládi és a martonyi Nemadomfel Házak gyermekei és szüleik részére

161028 1A Nem Adom Fel Alapítvány 12 hónapos, EGT és Norvég Finanszírozási Mechanizmusok kiemelt projekt keretében valósítja meg pályázati programját 90 fős célcsoport részére, annak érdekében, hogy elősegítse  a roma és nem-roma emberek, csoportok közötti interkulturális párbeszédet, az előítéletek mérséklését és a társadalmi feszültségek csökkentését.

 

A 27 045 540 forintos igényelt támogatást a Kulturális és természeti örökség programban meghirdetett “Roma és nem roma interkulturális párbeszéd elősegítése” című pályázati program keretében nyerte el az Alapítvány.

A projektnek három megvalósítási helyszíne van, ahol szervezetünk évek óta jelen van, így jól ismerjük az ott élő roma és nem roma hátrányos helyzetű emberek problémáit. A projekt fő helyszíne az Észak-Magyarországi Régióban lévő Szendrőlád, következő helyszín a hozzá közel fekvő Martonyi, a harmadik pedig a Pest megyei Pánd. Minden településről 15 gyermeket és a gyermekek szülei közül 15 felnőttet vonunk be a programba. Szendrőládon és Martonyiban a célcsoport tagjai szinte 100%-ban roma származásúak.

A projekt főbb tevékenységei:

-   drámapedagógiai foglalkozások heti 3 alkalommal a gyermek célcsoportoknak

- drámapedagógiai foglalkozások a felnőtt célcsoportok számára településenként havi rendszerességgel

-   különböző társadalmi közegből érkező csoportok 3 napos látogatása Szendrőládon

-   integrált nyári tábor

-   külföldi utazás - Liechtenstein

-   karácsonyi rendezvények településenként

- a Roma Kultúra Napja alkalmából zenés rendezvény Budapesten a Budapest Bár közreműködésével

-   közösségerősítő rendezvények településenként

A Nemadomfel Házas gyermekek és a Szendrőládi Cursillió közös fellépése Budapesten a VIII. kerületi Katolikus templomban

A Cursillió, a szendrőládi és a martonyi Nemadomfel Házak gyermekei szüleikkel részt vehettek egy napos budapesti rendezvényen, ahol érdekes programok várták őket.

Először a Central színház “Ludas Matyi” című interaktív gyermekelőadását nézhették meg, majd az Alapítvány kávézójában megvendégelték a közel 100 fős társaságot, ezt követően pedig gyermekprogramokkal kedveskedett az Alapítvány a hátrányos helyzetű gyermekeknek (bohócok, bűvészek, zenészek).

Nap végén 18:00-kor kezdődött a gyermekek és a Cursillió közös műsora a Katolikus templomban, ahol rendkívül nagy érdeklődéssel fogadták a vidékről érkező vendégeket és a közönség is velük együtt énekelte az ismert dalokat.

161028

hbtge2

htskk logo

gtnylogo

allamkincstar

naturama

 

                                                                       uszt 2020 logo   EU zaszlo RGB   mva logo   leader