Tájékoztatjuk Önöket, hogy a Borsod-Torna-Gömör Egyesület E-mail címe megváltozott!  Új címünk: btge@btge.hu
Kérjük támogassa a Borsod-Torna-Gömör védjegyes Helyi Termelőket és Szolgáltatókat!
Csatlakozzon Ön is a Védjegytulajdonosok táborához!

MEGHÍVÓ

A BORA 94 Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Fejlesztési Ügynökség szeretettel meghívja Önt a:

SAJT & LEKVÁR HELYI TERMÉKEK III. MŰHELYTALÁLKOZÓJÁRA

A rendezvény időpontja: 2019. május 7. 9:30-12:30
A rendezvény helyszíne: Megyeháza, Szász-terem (Miskolc, Városház tér 1.)
sqajt lekvar
A műhelyfoglalkozást a B.-A.-Z. Megyei Foglakoztatási Paktum hívta életre abból a célból, hogy a megyénk gazdálkodásának egyre tekintélyesebb részét képező helyi termékek előállításával foglalkozó őstermelők, vállalkozások, önkormányzatok segítséget kapjanak tevékenységük sikeresebbé tételében.

A soron következő harmadik műhelyfoglalkozás két közkedvelt, mindennapjaink táplálkozásának szerves részét képező, régóta ismert és fogyasztott, szinte minden háztartásban fellelhető termék, a LEKVÁR és a SAJT előállításának, piacra juttatásának lehetőségeit kívánja bemutatni.

A sajt és lekvárkészítés jól meghatározható biokémiai folyamatok összessége, legyen szó ipari vagy kisüzemi előállításról. Mégis van valami, ami az éléskamrákban a stelázsin lévő terméket megkülönbözteti a szupermarketek polcain lévő tömegterméktől. Ez a valami az igény nagyanyáink világát idéző igazi, helyi gyümölcsből készült lekvárok, vagy az istállók illatát, esetleg a füst szagát magán hordozó teljes tejből készült sajtok iránt. A tartósítószerektől, adalékanyagoktól mentes, 100%- ban természetes összetevőkből készült kézműves termékek iránti vágy, az elhivatottság és a hagyományok tisztelete.

Mik a kistermelői élelmiszer előállítás és értékesítés jogszabályi keretei és feltételei? Melyek a ma már elengedhetetlennek tűnő digitális marketing eszközök, amelyek sikeresebbé tehetik egy-egy termelő tevékenységét? Az ezekről szóló előadásokat követően a népies értékrendet és elkészítési módokat a XXI. században is hűen követő kistermelők osztják meg tapasztalataikat az érdeklődőkkel.

Jelentkezés és további információ: A rendezvényen való részvétel ingyenes, azonban előzetes regisztrációhoz kötött. Amennyiben a mellékelt program felkeltette érdeklődését, legkésőbb 2019. május 3-áig várjuk jelentkezését az alábbi linken keresztül:

JELENTKEZÉS 

MEGHÍVÓ

helybenjo logo

htskk logo

qr vedjegyesek tamogatasa

allamkincstar

naturama
btge youtube

 

                                 KAP 03 300 dpiuszt 2020 logo EU zaszlo RGB leader